HTML

Jadranka Világa

Montenegroban ( Crna Gora ) születtem ugyan, de három hónapos koromban ide hoztak a szüleim Magyarországra. Itt tanultam beszélni, írni-olvasni. Itt végeztem az iskoláimat is. Montenegroba már csak rokonlátogatóba járok. Szülővárosomat Kotort és környékét ismerem mint a tenyeremet hiszen rendszeresen járok oda mert ott élnek a nagyszüleim de más oda nem köt. Mi is köthetne? Itt a blogomban megpróbálom sorokba önteni hogyan és mit élek meg napjainkban hazánkban..., meg amolyan érted hallatom a hangom, nem ellened...

Friss topikok

  • jadravica: @Heveseger: Olvastam az ominózus cikket, utaltam is erre. (2013.01.13. 19:21) Cigány-e vagy?
  • Pal Mathe: Jadravica!Te és értékes gondolataid nagyon hiányoznak a facebookról!Nagyon szétszórtad Magad!Nyilv... (2013.01.13. 19:01) Jó alaposan elkúrjátok ti is...
  • rezvez: "... hogy a cigányok problémáit megfelelő súllyal, őszinteséggel, elfogulatlansággal és realitássa... (2013.01.10. 12:14) Tanulnunk kell még a demokráciát

A piszkos tizenkettő

2012.01.24. 12:13 jadravica

2011. december 5., 19:21

Olvasom a minap, hogy fideszes megyei elnökök, - Becsó Zsolt, Farkas Zoltán, Gelencsér Attila, Kapitány Zsolt, Kovács Ferenc, Kovács Norbert, Magyar Anna, Mengyi Roland, Nagy Kálmán, Seszták Oszkár, Szűcs Lajos, Vargha Tamás - annak ellenére utaztak el a Portugália autonóm körzetének számító, ám onnan 1500 kilométerre, az Atlanti-óceán közepén fekvő nyaralóhelyre, - Azori-szigetekre -, hogy "a költségeket (utazás, szállás, ellátás) a meghívottak, vagyis főként a nehéz anyagi helyzetben levő megyei önkormányzatok állták, amelyek súlyos adósságait néhány hete vállalta át az állam". 
 
Olyan megyékből is utaztak elnökök megtárgyalni a nem létező páneurópai romastratégiát amelyek nem is tagjai a szervezetnek. A tagság ugyanis önkéntes, és fizetni kell érte, ezért nem minden megye tagja az Európai Régiók Gyűlésének. 
 
A fideszes politikusok azt állították, hogy a Borsod megyei elnök, Mengyi Roland páneurópai romastratégiája miatt utaztak ennyien több mint 4 ezer kilométert. "A közgyűlésen fogadták el a páneurópai roma stratégiát, amelyet mi kezdeményeztünk és terjesztettünk elő" - mondta a politikus.
 
A szervezet honlapján azonban nincs nyoma ennek. Gémesi György, a Magyar Önkormányzati Szövetség elnöke egy televíziós interjúban egyenesen azt mondta, hogy páneurópai romastratégia nem is létezik. Gémesi György túlzásnak tartja, hogy tizenketten utaztak egy olyan szervezet ülésére, aminek alig van szakmai súlya. Nem létezik az, amiről a megyei önkormányzati vezetők tárgyaltak – mondta el Gémesi György. Attól lóg ki a lóláb – tette hozzá Gémesi György – hogy tizenketten utaztak el az Azori-szigetekre. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a megyék feladták a küzdelmet az állammal az érdekeik érvényesítése érdekében, és ezzel szemben európai ülésekre járnak. Az önkormányzati vezetők ma bejelentették, hogy 200 ezer forintot fizetnek be jótékony célra – ezzel szemben, mondta el Gémesi György, az út a tizenkét vezetőnek nagyjából ötmillió forintba került, aki hozzátette: amiről a hírek szerint tárgyaltak – páneurópai roma-stratégia – nem létezik.
 
A megyék amúgy 187 milliárd forint adósságot halmoztak fel, amelyet a minap vállalt át az állam.
 
Az Azori-szigeteki közgyűlés múlt hét szerdán kezdődött, de a megyei vezetőknek már kedden el kellett indulniuk, hogy odaérjenek, mivel a repülőút egynapos. Az érintett politikusok a múlt hétfői parlamenti ülést még végigszavazták, keddtől kivették a szabadnapjaikat, és már a bizottsági üléseiken sem voltak jelen a jegyzőkönyvek tanúsága szerint. A konferencia négy napig, egészen szombatig tartott, de az utolsó nap már csak a kirándulásokról szólt a program szerint.
 
Bár a Pest megyei önkormányzat fizetésképtelensége miatt bő egy hónappal ezelőtt nem volt fűtés az iskolákban, Szűcs Lajos fideszes közgyűlési elnök is elutazott az Azori-szigetekre. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökeként ő szervezte az utat kollégáinak. Közleményében az önkormányzat azt írta: egy romastratégia miatt repültek nagy számban magyar politikusok a négy és fél ezer kilométernyire fekvő szigetcsoportra. 
 
Lázár János frakcióvezető hétvégén azt nyilatkozta: „Nem hiszem azt, hogy az Azori-szigeteken a magyar önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban új ismereteket tudtak szerezni”.
 
Hogy juthatott egyáltalán eszébe ebben a siralmas és szerencsétlen helyzetben valakiknek ez a kirándulás? Valakiknek akikre a "jövőnket" rábíztuk?
 
Lázár János mai sajtótájékoztatóján elmondta, délután egyeztet az érintett fideszes politikusokkal, ugyanis ellentmondásosak a hírek arról, hogy felhasználtak-e közpénzt az utazáshoz. A frakcióvezető közölte: az Azori-szigeteki utat etikai és nem jogi jellegű ügynek tekinti. 
 
Lázár János figyelmébe ajánlanám az egyik "Azori" küldött Gelencsér Attila, Somogy Megyei Fidesz elnök mai nyilatkozatát a Hírtv-ben: "Minden kiküldetésért napidíj jár... Én ezt a napidíjat a Somogy Megyei önkormányzat kasszájába visszafizettem".
 
Nos, kimondja Gelencsér úr, hogy "visszafizettem". Tehát előtte kivette. Csak azt lehet visszafizetni amit előtte elvettek, kivettek.
 
Mi ebben az ellentmondásos?
 
J.R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jadrankavilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr953743639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása