HTML

Jadranka Világa

Montenegroban ( Crna Gora ) születtem ugyan, de három hónapos koromban ide hoztak a szüleim Magyarországra. Itt tanultam beszélni, írni-olvasni. Itt végeztem az iskoláimat is. Montenegroba már csak rokonlátogatóba járok. Szülővárosomat Kotort és környékét ismerem mint a tenyeremet hiszen rendszeresen járok oda mert ott élnek a nagyszüleim de más oda nem köt. Mi is köthetne? Itt a blogomban megpróbálom sorokba önteni hogyan és mit élek meg napjainkban hazánkban..., meg amolyan érted hallatom a hangom, nem ellened...

Friss topikok

  • jadravica: @Heveseger: Olvastam az ominózus cikket, utaltam is erre. (2013.01.13. 19:21) Cigány-e vagy?
  • Pal Mathe: Jadravica!Te és értékes gondolataid nagyon hiányoznak a facebookról!Nagyon szétszórtad Magad!Nyilv... (2013.01.13. 19:01) Jó alaposan elkúrjátok ti is...
  • rezvez: "... hogy a cigányok problémáit megfelelő súllyal, őszinteséggel, elfogulatlansággal és realitássa... (2013.01.10. 12:14) Tanulnunk kell még a demokráciát

Kifosztva, megalázva, kis híján eltaposva...

2012.01.24. 12:01 jadravica

 2011. október 29., 15:14

 
"Én maradok, fent vagy lent, mert ez hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni." - Na persze...
 
Még élek. Még dolgozom. Nekem  még van hova elmenni dolgozni, míg másokat kirugdostak, vagy megszűnt a munkahelye. Majd beledöglök a lakáshitelbe igaz én vagyok a hibás, miért vettem fel. A választások óta eltelt vagy másfél év, így megint öregedtem egy ici-picit és megtudhattam jeles politikusunktól mennyit érek, igaz képviselő sem vagyok meg, hogy vannak még egyesek akik kétmillió feletti havi bérezésben részesülnek, igaz nem veszik azt észre. Az adóhivatal reformja eddig még nem taszított földönfutóvá és még nem kapcsolták ki a villanyt, se a gázt. A bíróság eltörölte az ítéletet több előzetesből már kiengedett mszps elmarasztalása terén. Többször átvészeltük az influenza járványt és nem volt tömeges halálozás sem. Még nem lakoltattak ki a moratórium ellenére mint azt az idős házaspárt a minap. Be tudtam fizetni az adómat, mind a huszonegynéhány félét, - a lightos, csökkentett verziót -, most is igaz, hitelt vettem fel rá. Forint hitelt, nem ám svájci frankot vagy eurót, mert hülye azért nem vagyok.
 
Miközben Orbán Viktor a Facebook-on és a létező összes tv csatornán a honfitársaimat keresgéli az útszélén, addig ők úgy érzik bizony ott maradtak. Fiatal diplomások, köztük Fidesz tagok (!) és szimpatizánsok, 45 év feletti munkanélküliek, középfokú végzettséggel, diplomával, pedagógusok, orvosok valóban beteg rokkantnyugdíjasok és tartalékkal nem rendelkező devizahitelesek. De ismerek Fidesz tag, - szimpatizáns - egyetemi professzort, vállalkozót, adminisztrátort, bolti eladót... ott az út szélén. Gyakorlatilag mindenki aki 150 000 nettó alatti bérből, fizetésből él.
 
Mennyit lehetne megtakarítani havonta, ha minden képviselő, csak a megfelelő minimálbért venné fel - amíg a kifosztott ország gazdaságilag helyre rázható. AUDI A8-osok, fényűző vadászatok, dupla költségtérítések milliókra rúgó számlái, a 2 millióban deklarált állami bérmaximum jutalommal felmegy 4 millióra is havonta és még sorolhatnánk.
 
Ha áldozatokat kérünk a lent levő millióktól, példamutatónak és fedhetetlennek kell lenni a csúcson. Sokan vannak a mostani vezetésben, - no mindent mondatok rájuk csak azt nem hogy szerények és mértéktartóak, megértik és elfogadják az ország nehéz helyzetéből adódó visszafogást, lemondást.
 
Rajtam, rajtad, rajtunk - ki és milyen alapon takarít meg bármit? Nem én loptam, csaltam, árfolyamkockáztattam. Vagy együtt viseljük a következményeket, vagy miért viseljem én, - mi, - a nyomorultak, hogy elkúrtukék loptak? Azt tudjuk! Tudtuk már akkor is. De meddig lehet még ezt felemlegetni úgy, hogy a felhánytorgatáson kívül semmi sem történik csak a pacsizás....És milyen morális alapon mer itt valaki jól élni? Miközben nagyon sok honfitársamnak gondot okoz hó közepén, - nem hó végén - néhány ezer forint, hogy míg 2011-ben Magyarországon gyerekek fáztak a fűtetlen iskolákban hetekig, addig a Köztársasági Elnöki Hivatal 300 millió forintot költ autóbeszerzésre, bútor- és zongoravásárlásra, a kormány pedig az államtitkároknak vett autót 600 millió forintért. A közös pénzből amíg  mi sokmillióan nyomorgunk...
 
Az a tragédia, hogy "innen" nincs "hová".... Flekkeséket azért tudtuk túlélni, mert vártunk valamire.
 
Most mire várunk? Kire várunk? Vagy inkább meddig hátrálunk?
 
Az a helyzet, hogy rengeteg, a poklot megjárt, az országért mindig helytálló, szorgalmas, tisztességes ember áll csatasorban, akikre nyugodtan lehetne szavazni 2014-ben! Talán meg is tesszük, hiszen valóban most már nem tudjuk, "kire várunk?"
 
Az elmúlt másfél év alatt kiderült, hogy csak tőlünk akarják ismét beszedni a hiányzó pénzeket, a gazdagokat elengedték, a kb. 1,5 millió nem adózó állampolgárt pedig meg sem próbálják megkeresni, továbbá azok, akik ezt a hatalmas adósságot felhalmozták, köztünk járnak pártot alapítgatva, s igazából még senki sincs elítélve!
 
Ez így nincs jól, tehát 2014-ben nem tudunk elmenni szavazni, mert nincs kire a jelenlegi lehetőségből.
 
Nyilvánvaló, hogy egyik jelenlegi ellenzéki pártra sem szavazunk, de Önökre sem tudunk, hiszen az olyan, mintha egyetértenénk a jelenleg folytatott politikájukkal. Nem értünk egyet.
 
Nagy már az elégedetlenség az egész országban, mert nem ezt vártuk. És kérem, ne beszéljenek badarságokat, hogy mi azért emeljük fel a szavunkat, mert "hétfőről keddre nem lett kolbászból a kerítés." Hiszen mi tudjuk a legjobban, hogy is állunk, mert minden a mi bőrünkre történt és történik. (csak a Moldova viccet idézve, bizonyára ismerik: nem gondoltuk, hogy a nyakunkba folyik!)
 
Azt pedig felejtsék el, hogy ki akarják fizetni az államadósságot, még akkor is, ha rettenetes, hogy a bevételek nagy százaléka a kamatokra megy el. De itt van a kutya elásva: a kamatokra, mert a tőkét még senkinek sem sikerült visszafizetni. ill. tévedek, Causescu-nak sikerült, de meg is nézhettük és nézhetjük milyen áron.
 
Kérem, ne áldozzák be az országot, a jelenleg itt élő állampolgárokat, mert így ezekkel, - a százezer adónemek bevezetésével ezt teszik! Higgyék el, nem fog sikerülni, mert nem hagyjuk.
 
Az államadósság lényege, hogy senki ne tudja visszafizetni. Ezért vannak elévülhetetlen bűneik a komcsiknak, akiket Önök még mindig védenek, igyekeznek nekik megfelelni és állandóan megbékélést hirdetnek velük szemben. Nem fog menni.
 
Imádkozunk Önökért, hogy legyenek irgalmasak, mert egy ország vezetéséhez az nagyon fontos. Ön biztosan tudja Miniszterelnök úr, akihez sok szép rendezvény emléke fűz minket, hiszen Ön járt mindegyik Pápánál. Ha nincs empátia, pusztán a gazdaságot nem fogja tudni fellendíteni nélkülünk.
 
Kisemmizhet minket, de akkor is mi leszünk a nép és mi szavazunk 2014-ben is, - ha még élünk!
 
Ha az én gondolataimat le is söprik, kérem fontolják meg szavaimat, mert saját sírjukat ássák, amibe minket is magukkal rántanak!
 
Csupán ez a tét, egy ország és népe, s ezt nagy körültekintéssel, megértéssel, empátiával kell kezelniük, nem pedig írások feltételének letiltásával! Pusztán azért, mert nem illik bele az államvezetésbe.
 
Bizony, azok azért születnek, mert felelősen gondolkodó emberek, akik eddig csak Önökért dolgoztak, hogy  Önök nagy erőkkel bejuthassanak a Parlamentbe, nem értik, hogy most mi történt. Erről nem volt szó, hogy továbbra is mi fizetünk, nem pedig azok, akik többet kaptak.
 
Széchenyi gondolata már meghalt? Az arisztokrácia, - jelenleg ilyen nincs, csak gazdagok, - de az elv ugyanaz, nekik több van és tudjuk, hogy nem mindig tisztességes úton. Vagy igen? Azért kapott többet, mert nekik többet kell visszaadni a népnek, az országnak. Mindig Széchenyivel példálózunk. Akkor most mi történt? Megváltoztatták az eszméjét?! Ami sérti a sajtószabadságot. S csak ismételni tudom: az igazság suttogva is igazság, sőt, ha nem mondjuk ki, akkor is létezik.
 
Tényleg csalódtunk, mert nem ezt vártuk, ezt biztosan nem, hogy míg a gazdagokat elengedik, minket tovább sarcolnak. Kérem, értékeljék át a tetteiket, mert így - amellett, hogy minket is tönkre tesznek - akkora labdát adnak fel az ellenzéknek, amit azok egészen biztosan olyan média hátszéllel csapnak le, hogy a világ fog beleremegni, ami bizony nem kellene!
 
J.R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jadrankavilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr433743588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása