HTML

Jadranka Világa

Montenegroban ( Crna Gora ) születtem ugyan, de három hónapos koromban ide hoztak a szüleim Magyarországra. Itt tanultam beszélni, írni-olvasni. Itt végeztem az iskoláimat is. Montenegroba már csak rokonlátogatóba járok. Szülővárosomat Kotort és környékét ismerem mint a tenyeremet hiszen rendszeresen járok oda mert ott élnek a nagyszüleim de más oda nem köt. Mi is köthetne? Itt a blogomban megpróbálom sorokba önteni hogyan és mit élek meg napjainkban hazánkban..., meg amolyan érted hallatom a hangom, nem ellened...

Friss topikok

  • jadravica: @Heveseger: Olvastam az ominózus cikket, utaltam is erre. (2013.01.13. 19:21) Cigány-e vagy?
  • Pal Mathe: Jadravica!Te és értékes gondolataid nagyon hiányoznak a facebookról!Nagyon szétszórtad Magad!Nyilv... (2013.01.13. 19:01) Jó alaposan elkúrjátok ti is...
  • rezvez: "... hogy a cigányok problémáit megfelelő súllyal, őszinteséggel, elfogulatlansággal és realitássa... (2013.01.10. 12:14) Tanulnunk kell még a demokráciát

Devizahiteles mentés.., elterelés, avagy megmentjük a..., bankokat

2013.07.26. 19:27 jadravica

A kúria hozott egy olyan döntést ami alapján tömeges perek indulhatnának Magyarországon. Közben Horvátországban precedens értékű ítélet született, - igaz első fokon -, amelyben semmissé nyilvánították az összes devizaalapú hitelezést. Ezek után nálunk is várható volt, hogy a bankokkal szemben peres eljárások sokasága indulhat. Ezt megelőzendő, - a bankok várható tömeges pervesztése és csődjének veszélye miatt -, el kellett terelni a lakosság figyelmét más irányba, ezért gyorsan bedobták a jokert miszerint majd az állam megmenti a devizahiteleseket. Immáron "másodszor". Ugyanis „Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket”- írta a miniszterelnök tavaly ősszel a "magyar embereknek" írt milliós költségvetésű közvetlen levelezésében. Ami most viszont duplanyerő értékűvé válik mert ugye jön a választás.... Amíg ezen a lakosság elrágódik addig sem indítanak peres eljárásokat, illetve a bankok rábeszélésére újabb szerződéseket kötnek a régi helyett ezzel elvesztve a jogot - a devizahitel miatti kereseti igényt. Még időben azért gyorsan pontosítanak, hogy csak a lakáscélú devizahitelekre vonatkozik a bazinagy devizahiteles megmentés. Persze annak tudatában, hogy eléggé csökkenő tendenciát mutat a megmentendők száma mert vagy végtörlesztettek azok, - szinte valamennyi képviselő és közeli rokonsága, - vagy az utcán vannak már, mert kilakoltatták őket.

Orbán Viktor azt mondta ma reggel a Kossuth Rádióban, hogy a lakáscélú devizahitelek konstrukciója rossz a családoknak és a gazdaságnak is, ez a legsebezhetőbb oldala ma az országnak. Úgy fogalmazott, az ilyen devizakölcsönt felvevő embereket becsapták, a bankok "minimum gondatlan, ha nem rosszhiszemű magatartást" tanúsítottak, ráadásul az állami szervek sem tették meg azt, amit meg kellett volna tenni.

Kérdésem: Ha a miniszterelnök szerint is a bankok becsapták az embereket akkor nem a rendőrséget kellene értesíteni a becsapós bankokkal való tárgyalások helyett?

Varga Mihály ma azt nyilatkozta a miniszterelnök közvetlen utasítására, hogy a szabadfelhasználású forint- és devizahiteleseken nem tud segíteni a kormány.

Kérdésem: Akkor most ebben a konstrukcióban, - ami tulajdonképpen pontosan ugyanaz mint a lakáscélú devizahitelek konstrukciója -, nem csapták be az embereket? Nem tanúsítottak rosszhiszemű magatartást?

Tudom, hogy sose kapok ezekre választ mert ciki lenne megválaszolni, ezért csak inkább költőiek a kérdések...

A történet pikantériája, hogy mindezt azzal a Pataival egyeztetik aki bő egy éve szemrebbenés nélkül hazudta a tévé képernyőjén keresztül egy ország szemébe, hogy "a bankok is a pénzpiacokon magasabb árfolyamon szerzik be a valutákat, melyek a hitelek fedezetei". Azóta a hazai és nemzetközi szakmai, pénzügyi és laikus körök számára is világossá vált, hogy ez egy veretes hazugság mert ezek a "valutabeszerzések" nem léteznek az egész devizahitelezési folyamat, - és mindegyik -, számítógépek kommunikációja a virtuális pénzvilágban.

Pontosan ezért csalás és büntetendő amit a bankok elkövettek.



facebook.com/jadranovic

facebook.com/jadravica

facebook.com/jadrankavilaga

twitter.com/jadravica

youtube.com/Jadravica

... ésatöbbi :)

Szólj hozzá!

Címkék: Fidesz Orbán Viktor CHF Kormány Devizahitelezés

A bejegyzés trackback címe:

https://jadrankavilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr575428079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása