HTML

Jadranka Világa

Montenegroban ( Crna Gora ) születtem ugyan, de három hónapos koromban ide hoztak a szüleim Magyarországra. Itt tanultam beszélni, írni-olvasni. Itt végeztem az iskoláimat is. Montenegroba már csak rokonlátogatóba járok. Szülővárosomat Kotort és környékét ismerem mint a tenyeremet hiszen rendszeresen járok oda mert ott élnek a nagyszüleim de más oda nem köt. Mi is köthetne? Itt a blogomban megpróbálom sorokba önteni hogyan és mit élek meg napjainkban hazánkban..., meg amolyan érted hallatom a hangom, nem ellened...

Friss topikok

  • jadravica: @Heveseger: Olvastam az ominózus cikket, utaltam is erre. (2013.01.13. 19:21) Cigány-e vagy?
  • Pal Mathe: Jadravica!Te és értékes gondolataid nagyon hiányoznak a facebookról!Nagyon szétszórtad Magad!Nyilv... (2013.01.13. 19:01) Jó alaposan elkúrjátok ti is...
  • rezvez: "... hogy a cigányok problémáit megfelelő súllyal, őszinteséggel, elfogulatlansággal és realitássa... (2013.01.10. 12:14) Tanulnunk kell még a demokráciát

A nagy menekülés

2012.01.24. 12:11 jadravica

2011. november 25., 9:32

Bóvli, vagyis befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolta Magyarországot a Moody's hitelminősítő az európai adósságválság kockázatai miatt. Hogy ez mit hoz magával? Sajnos a sötét jövőt. Az ortodoxok most visszaadják nekünk és fél Európának a gázkamrákat. Kamatostól. Kiadták a vezényszót: Pusztuljon aki nem zsidó. Mondjuk ki nyugodtan. Ízlelgessük a szavak keserét. Magyarország is kiürül szépen lassan de folyamatosan.
 
A telepesek politikájának részeként lassan elnéptelenednek a települések, nincs aki tankoljon, fogyasszon. A vállalkozásokat már rég visszaadták. Munka nincs. A munkahelyteremtés csak álom maradt. Már az osztrákok, németek is visszaszivárognak a saját országaikba. Az itteni házaikat már eladták vagy egyszerűen elhagyták, üresen.
 
Magyarországról a fiatal orvosok, nővérek menekülnek. Meg a fiatal munkanélküli szakmunkások és reményt vesztett álláskeresők hada. Ne féljünk együtt említeni az eseteket, mert ha alaposabban megnézzük, tervezett vagy meg is valósult kivándorlásuk motivációi nem is esnek olyan távol egymástól: úgy tűnik, nem kellenek ennek az országnak. De viszont kell ez az ország az "újvilági" telepeseknek. Az egész, szőröstől-bőröstől. Aki itt marad elpusztítják.
 
Sem a materiális, sem a morális megbecsülés hiánya nem olyan tényező, ami itthon tarthatna kreatív, dolgozni vágyó embereket. Hosszabb távon az, megtalálhatja-e a helyét egy szakember a hazai, egyre élhetetlenebb, bürokratikusabb, centralizáltabb, piacellenesebb közegben. Menekülőre fogja a dolgot az emberek pénze is: "Egyre komolyabb figyelmet fordítanak a vagyonos magánszemélyek a szolgáltatók közötti geográfiai diverzifikációra – körülírva így hangzik bankárkörökben az, hogy a hazai gazdagok külföldre viszik ki a vagyonukat" - olvastuk. Tény az is, hogy egyre többen nyitnak bankszámlákat a határon túl az úgynevezett középosztály köreiből is, a probléma ugyanis messze nemcsak a felső tízezret érinti.
 
Az ortodoxi felállás közeledtének jelzése képen, amióta az állam nyugdíjkasszát, cégeket, gyógyszertárakat rekvirál, extraadókat vet ki minden, még némi életjelet és nyereségességet mutató szektorra, azóta, aki teheti, menekül, viszi ki a pénzét, a gazdagabbak privátbankokhoz, Svájcba, Szingapúrba, a középosztálybeliek pedig határ menti intézményekbe, Szlovákiába, Ausztriába. Mit lehet még ehhez hozzátenni? Ahol semmibe veszik komoly polgári szakmák becsületét, munkanélküli fiatalok dolgozni akarását, a polgárok megtakarításait meg egyenesen, - potenciális - közprédának tartják, onnan a legjobb menekülni.
 
Azt hiszem fideszes szavazóként, az elmúlt kormányok alatt "narancssárgaként" megszenvedve a propaganda munka szépségét, kezdem elveszíteni a reményt. Tényleg mi nyertünk?
 
J.R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jadrankavilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr33743630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása