HTML

Jadranka Világa

Montenegroban ( Crna Gora ) születtem ugyan, de három hónapos koromban ide hoztak a szüleim Magyarországra. Itt tanultam beszélni, írni-olvasni. Itt végeztem az iskoláimat is. Montenegroba már csak rokonlátogatóba járok. Szülővárosomat Kotort és környékét ismerem mint a tenyeremet hiszen rendszeresen járok oda mert ott élnek a nagyszüleim de más oda nem köt. Mi is köthetne? Itt a blogomban megpróbálom sorokba önteni hogyan és mit élek meg napjainkban hazánkban..., meg amolyan érted hallatom a hangom, nem ellened...

Friss topikok

  • jadravica: @Heveseger: Olvastam az ominózus cikket, utaltam is erre. (2013.01.13. 19:21) Cigány-e vagy?
  • Pal Mathe: Jadravica!Te és értékes gondolataid nagyon hiányoznak a facebookról!Nagyon szétszórtad Magad!Nyilv... (2013.01.13. 19:01) Jó alaposan elkúrjátok ti is...
  • rezvez: "... hogy a cigányok problémáit megfelelő súllyal, őszinteséggel, elfogulatlansággal és realitássa... (2013.01.10. 12:14) Tanulnunk kell még a demokráciát

Aláírunk és úgy megszorítunk, hogy csak na.... - avagy fogadjunk, hogy igent nyomkodnak majd

2012.01.24. 12:17 jadravica

2011. december 11., 13:03

Büszkeség töltött el másfél napja amikor a mi miniszterelnökünk kimondta azt a bizonyos nem-et. Nemet mondott arra, hogy Magyarország a "nevét adja" egy újabb Európát érintő totális megszorításra. Nemet mondott arra, hogy tovább tömjük a zsidó pénzembereket, hogy azok kisegíthessenek bennünket. Nos tiszavirág életű volt az örömöm mert kiderült ez csak amolyan tili-toli színjáték, nem más.
 
A költségvetési koordináció szigorításában és a stabilizációs eszközök megerősítésében állapodtak meg az euróövezeti államok péntekre virradóra. Az egész éjjel tartó tanácskozást lezáró nyilatkozatban arról tájékoztatnak, hogy új költségvetési szabály mellett kötelezik el magukat, amely szerint a 0,5 százalékos GDP-arányos strukturális hiányt meg nem haladó költségvetéseket tekintik egyensúlyinak. Ezen felül, az euróövezeti tagállamok a túlzottdeficit-eljárás megerősítésének keretében elkötelezik magukat: 3 százalékot meghaladó deficit automatikus szankciókat von maga után, kivéve ha az euróövezeti tagállamok minősített többséggel ezzel ellentétesen döntenek.  
 
Az állam- és kormányfők elhatározták, a tagállamok szintjén törvényi, illetve alkotmányos szabályozással írják elő a kiegyensúlyozott költségvetéseket. Vállalták továbbá, hogy - az Európai Bizottság javaslatait figyelembe véve - automatikus kiegyenlítési mechanizmust dolgoznak ki arra az esetre, ha eltérnének ezektől a szabályoktól. 
 
Az EU huszonhat tagországa támogatja az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek pénteken Brüsszelben tartott találkozóján elhatározott kormányközi szerződés elkészítését. Nagy-Britannia kivételével - az esetenként szükséges parlamenti konzultációt követően - valamennyi EU-tagállam kész részt venni a gazdasági integráció mélyítését és az adósságválság tartós rendezését célzó új szerződés előkészítésében. 
 
Az IMF nem teljesen elégedett az uniós csúcs eredményeivel. A csütörtök-pénteki uniós csúcson elért megállapodás a szorosabb gazdasági integrációról a helyes irányba tett lépés volt, de nem teljes megoldása az euróövezeti adósságválságnak - jelentette ki vasárnap Olivier Blanchard, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kutatási igazgatója egy tel-avivi üzleti konferencián. 
 
Orbán Viktor azt mondta, hogy amíg az Országgyűlés nem dönti el, hogy Magyarország részt vesz-e egy olyan megállapodásban, amelyről pénteken született döntés Brüsszelben, addig a kormány nem mondhat sem igent, sem nemet az egyezményre.
 
„Olyan megállapodás született az euróval fizető országok között, amely a nemzeti szuverenitást, a nép választott képviselőinek, vagyis a parlamenti képviselőknek a jogkörét jelentősen korlátozza. És én nem akarok és nem is mondhatok le Magyarország szuverenitásáról anélkül, hogy a magyar parlament erre ne adna felhatalmazást” – mondta Orbán Viktor Brüsszelben. Ha egyszer végre azt hallanám, hogy a magyar nép, Magyarország polgárai adnak felhatalmazást nem is tudom mi lenne.
 
Orbán Viktor a jövő évi költségvetés újratervezéséről tárgyal a nemzetgazdasági miniszterrel és a miniszterelnökséget vezető államtitkárral a napokban. A 2012-es büdzsé átírására egy hete van a kormánynak a végszavazásig. Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozó után mondta, hogy az eurózóna gazdasági növekedésének lassulása miatt át kell számolni a 2012-es magyar büdzsét.
 
Az "átszámolásban" a hiánycél megtartása a fő tényező ami nekünk a polgároknak egy újabb és keményebb megszorítást jelent. És miután ezt sikerül lenyeletni a parlamenttel jöhet az a bizonyos aláírás. Ettől kezdve számomra egy halasztott aláírást jelent a brüsszeli színjáték nem többet.
 
„Ezért van szükség arra, hogy a jövő héttől kezdődően a magyar parlament érdemben foglalkozzon ezekkel a kérdésekkel” – jelentette ki a kormányfő. Már most borítékolható a színjáték végeredménye. A kormánypártok és az ellenzék nagy része támogatja az újabb nyalizást az EU-nak, a jobbik meg nem.
 
Összefoglalva: A miniszterelnök harsány nemmel válaszolt Brüsszelben. Közölvén, hogy a parlamentnek kell ezt megszavaznia mert neki erre nincs mandátuma. Utána hazajött és átíratva a költségvetést a parlamenttel megszavaztatja az igent. Mit vár ebben a kérdésben kétharmados többségben az ellenzékkel megtámogatva? Mert ki látott már olyan MSZP-s képviselőt aki ebben a kérdésben a nem gombot fogja nyomogatni? Van értelme ennek az egésznek? Van bizony.... Különben milyen alapon íratná át a költségvetést Matolcsyval? Milyen ürüggyel? Így legalább két legyet ütött egy csapásra, csak az a baj, hogy mi vagyunk az egyik....
 
„Teljes nyugalommal mondhatom azt Magyarország polgárainak, hogy nincs mitől tartaniuk. Magyarország meg fog állni a lábán, és el fogjuk érni a kitűzött céljainkat.” - igen, miniszterelnök úr önök el fogják érni de mi lesz velünk?
 
J.R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jadrankavilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr633743656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása