HTML

Jadranka Világa

Montenegroban ( Crna Gora ) születtem ugyan, de három hónapos koromban ide hoztak a szüleim Magyarországra. Itt tanultam beszélni, írni-olvasni. Itt végeztem az iskoláimat is. Montenegroba már csak rokonlátogatóba járok. Szülővárosomat Kotort és környékét ismerem mint a tenyeremet hiszen rendszeresen járok oda mert ott élnek a nagyszüleim de más oda nem köt. Mi is köthetne? Itt a blogomban megpróbálom sorokba önteni hogyan és mit élek meg napjainkban hazánkban..., meg amolyan érted hallatom a hangom, nem ellened...

Friss topikok

  • jadravica: @Heveseger: Olvastam az ominózus cikket, utaltam is erre. (2013.01.13. 19:21) Cigány-e vagy?
  • Pal Mathe: Jadravica!Te és értékes gondolataid nagyon hiányoznak a facebookról!Nagyon szétszórtad Magad!Nyilv... (2013.01.13. 19:01) Jó alaposan elkúrjátok ti is...
  • rezvez: "... hogy a cigányok problémáit megfelelő súllyal, őszinteséggel, elfogulatlansággal és realitássa... (2013.01.10. 12:14) Tanulnunk kell még a demokráciát

Bazi nagy déjdajos gigatüntetés

2012.01.24. 11:38 jadravica

2011. október 1., 17:29

Csütörtök délután a szakszervezetek a budapesti Clark Ádám téren demonstráltak, és egy Schmitt Pál államfőnek címzett petíciót is átadtak a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársának a különféle kormányzati intézkedések miatt kezdett tüntetéssorozat első napján. Árok Kornél, - lánykori nevén Főbohóc, - az egyik főtüntető, leereszkedett egy kötélen az emberek közé, megtapasztalván milyen érzés akasztott embernek lenni.
 
Pénteken a pesti Vértanúk terén, a Nagy Imre-szobornál folytatódott a tiltakozás. Mintegy 4, - azaz négy - ember ülősztrájkba fogott, többen nézték őket. A kormány közölte, hogy nem enged a követeléseknek.
 
Szombaton délután kettőre néhány ezren gyűltek össze a Kossuth téren a D-Daynek nevezet tüntetéssorozat részeként. Az emberek pánikhangulatban, - jaj, nem bocsánat, - piknikhangulatban várakoznak a beszédekre. Egy elhalt rendszer "Munkát kenyeret" filingjét idéző "Kenyeret, munkát" feliratokkal és "Szóljatok a bohócoknak" valamint, "Ha ellopod a nyugdíjamat, pofán váglak" transzparensekkel, sípokkal, kereplőkkel és nádihegedűkkel jelentek meg a helyszínen.
 
Azt mondják valahogy több tízezerre nőtt a tüntetők száma.... A demonstráció végül fél három előtt pár perccel kezdődött el. A program két moderátora Nagy Navarro Balázs (Nagy Navarro nyilván egy nálunk tanuló, amerikai, indián, kisebbség..., esetleg egy szereplő a Navarrone ágyúiból...) és a méltán népszerű sőt majd'hogy nem világhírű Pityinger László rapsztár. Dopeman a tömeg előtt azzal kezdett: "tapsoljátok meg magatokat, mert bátrak vagytok". - Azok bátrak, kurvára, mert partra tudtatok szállni? Vagy miért? A Nagy Navarro pedig bejelentette, - utalva Rákay Philip elhíresült fideszes tömegszámára -, hogy ugyan egyelőre még nincsenek kétmillióan, de lesznek annyian is. Nyilván....De mint kiderült és több forrásból is megerősítették a résztvevők száma alig haladta meg a tízezret...
 
Dopeman a színpadon elmondott beszédében elárulta, a szervezők több híres embert felkértek, hogy mondjanak beszédet, de nem jöttek el, mert félnek. Dopeman elkezdte skandálni, hogy "nem félünk". Mitő, wazze?
 
Nocsak...., felbukkant a tömegben Gyurcsány Ferenc többszörösen köztörvényes elítélendő alak, és bukott miniszterelnök. A szervezők felolvasták annak a több mint száz szervezetnek a nevét, amely támogatta a megmozdulást. Érdekesség, hogy köztük volt például a köztévé- és a közrádió, valamint a távirati iroda és számos minisztérium szakszervezete, vagy épp az ügyészségi dolgozók érdekvédelmi társulása. Hmmmm...., ez tényleg érdekes.... Ezt követően elszavaltak egy verset majd elrappelték Dopemann vezényletével az "én anyám nem jár csűrdöngölőt, csak ha kényszerítik" című Pityinger László szerzeményt. Mindezt követően a demonstrálók által hozott narancsleves dobozokból falat építettek, majd a Pink Floyd "The Wall" című dalára ledöntötték azt.
 
A színpadon valaki gitározgatott majd Dopeman szólalt föl ismét: "az a baj, hogy felülről tojnak ránk". Hogy ez mindig megmondja a tutit....Ez a Pityinger egy atomtudós, méltán nevezhető a partraszállós déjdaj egyik hősének.
 
Identitás zavaraival küszködő Árok Kornél, - hol bohóc, hol alpinista, - a tüntetés egyik főszervezője bemutatkozással kezdte a felszólalását, azt mondta, hogy "tűzoltó, szakszervezeti vezető és bohóc vagyok. Bohóc azért lettem, mert bohócruhát kell húznom, hogy szóba álljanak velünk".  A mai tüntetésről azt mondta, ha Orbán Viktor nem az országot verné szét, akkor "nem kellene partra szállnunk". Na, erre definiálta Pityinger kartárs azt a bátrak dolgot... Árok azt üzente a kormánynak, hogy "nem kérünk több hazugságot, több megszorítást, mert nevezzék ahogy akarják, nekünk ez megszorítás". Ő. Árok. Üzent. Mi a fenének nem üzent nyolc évig? Ja, hogy akkor nem lehetett, akkor kuss volt mert az mszps cimborák pofán vágták volna?
 
Amit én erősen nehezményezek ezen a gigabulin. Nem volt se oszlatás, se kardlapozás, se könnygáz, se gumilövedékkel szemkilövés de még egy jó kis símaszkos, viperás földreteperés se. Miféle tüntetés volt ez?
 
J.R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jadrankavilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr613743506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása